Eerst een pilsje of twintig, dan lekker tekeer gaan


Boze mannen

Sommige patronen zijn moeilijk te doorbreken. Je ziet jezelf steeds dezelfde fouten maken, zonder dat er beterschap optreedt.

Er zijn vrouwen die als een magneet partners aantrekken die boos worden om niets. Elke week stampij maken om soep die te heet is, een lekke band, rommel in de schuur, een verjaardagsgast die ze niet bevalt, maak het rijtje maar af. Bij mijn laatste ex kon ik de onweersbui al heel de dag zien aankomen. Het gezicht op nukkig, de houding afwerend. Meneer zat te broeden en te wachten op een gelegenheid totdat hij zijn verbale agressie eruit kon gooien. Die situatie bood zich meestal aan als we samen naar huis fietsten, na een gezellig feestje. Eerst een pilsje of tien, twintig, om de burger moed in te drinken, en dan, als het publiek verdwenen was, lekker tekeer gaan. Altijd prijs.

Een andere, altijd boze man wilde eens zo’n uitval beginnen waar zijn eigen zus bij was. Indringend keek ze hem aan en pareerde zijn donderbui met één sneer: “Dimmen Kees’. En Kees hield stil”

Sommige patronen zijn heel makkelijk te doorbreken. Als je maar weet hoe.

By |2015-12-02T20:08:01+01:009 november 2012|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.