Heel wat water door de zee


Censuur

Toen ik begon als journalist was je nog lekker baas over je eigen verhaal. E-mail bestond nog niet, bijna niemand durfde te vragen om het verhaal voor plaatsing te mogen lezen.

Nu wil iedereen een kijkje in de keuken van de journalist. Voordat je je verhaal naar de redactie kunt sturen, gaat er heel wat water door de zee. Degene die je geïnterviewd hebt, wil het verhaal vooraf lezen, en over zijn schouders kijken er vaak nog allerlei mensen mee, zoals zijn baas of een communicatieafdeling.

Vaak gaat dat goed, maar soms ook niet. Ik zal u alle censuur-ellende besparen, maar feit is dat het werk veel zwaarder is geworden. De helft van je tijd ben je bezig met schipperen, aanpassen, de kwaliteit van je verhaal bewaken.

Vroeger wás je de baas, nu doe je alsof.

By |2022-11-17T10:41:16+01:0017 november 2022|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.