Hier is het muisstil als er gebeld wordt


Namaak kantoorgeluiden

Je kunt tegenwoordig een apparaatje kopen, waarmee je kantoorgeluiden via je telefoon te horen krijgt. Ideaal voor de thuiswerkende zzp’er. Een klant belt jou en krijgt in plaats van de jengelende kinderen een achtergrondgeluidje te horen van ratelende printers en rinkelende telefoons.

Mooi. Dat hadden ze niet, in mijn tijd. Toen mijn kinderen klein waren, zo’n twintig jaar geleden, probeerde ik ze gewoon stil te houden. Ssst, gebaarde ik venijnig als ze zeurden om een koekje terwijl ik een zakelijk telefoontje pleegde. Volgens mij lukte dat best aardig. Mondje dicht als mama belt; het kan belangrijk zijn.

Tegenwoordig hoef je een moeder met kleine kinderen niet meer te bellen als die laatsten op zijn. “Bel straks maar terug hoor, want Lotte is nu wakker’, klinkt het verontschuldigend. Ondertussen laat Lotte op de achtergrond luid en duidelijk van zich horen. Volgens mij kan daar in veel gevallen geen kantoorgeluidenbandje tegenop.

Ikzelf hoef zo’n bandje zeker niet meer. Mijn eigen kinderen hebben het nest verlaten en kleinkinderen zijn er nog niet. Het is hier dus muisstil, als een belangrijke klant belt. Alleen hij belt niet meer, hij mailt”

By |2015-12-02T20:07:34+01:0026 februari 2010|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.