Vanonder ons afdak is het uitzicht perfect


Regen

Omdat het al uren regent, zitten we elke campinggast op het trekkersveld ongegeneerd te bespieden. Vanonder ons afdak aan het toiletgebouw is het uitzicht perfect.

Een nieuw gearriveerde Tsjechische auto lost eerst een man, dan nog een man (“homo’s?’) en dan twee vrouwen. Een van de dames oogt niet als een raskampeerder. Handtas aan de schouder, sierlijke schoentjes, keurig opgestoken haar. In no-time heeft het kwartet twee tentjes opgezet en zit het naast ons op een bankje te rommelen met een gasflesje en pannetje. Het haar van de niet-kampeerster zit nog steeds in model.

Ergens op het veld gaat een rits open. Een jongen in T-shirt springt gebukt over de plassen snel richting receptie, zijn vriendin volgt kalmpjes met paraplu. Uit een puptentje komt een man gekropen met een dekzeil. “Van zo’n Lidl-tentje kun je niet verwachten dat het ook nog waterdicht is’, grappen wij, als de man het zeil over zijn iglootje probeert te sjorren.

Verderop onder ons afdak schuilt een paniekerig Duits stel van gevorderde leeftijd. Ook hier gaspitje en koffie bij de hand. Hij houdt de moed erin, zij kijkt morsig de regen in. “Zijn tweede vrouw’, fantaseren wij. “Zijn eerste heeft de caravan gehouden.’

Het Tsjechisch kwartet rookt nog een sigaretje. 

By |2015-12-02T20:07:59+01:001 augustus 2014|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.