Een handlanger van Poetin?


Sex sex seks

Via een google-programmaatje kan ik bijhouden hoeveel mensen wekelijks mijn site bezoeken. Als u dit leest, bent u er daar een van.

Wees gerust, ik zie geen namen of andere persoonlijke gegevens. Wel eventuele trefwoorden waardoor u op deze site terecht kwam (‘geluidshinder’, ’tammekonijnenbouten’), de ingang (rechtstreeks, via zoekmachines) en land van herkomst. Rusland, VS, Spanje en België zitten erbij. Dan ga je natuurlijk fantaseren. Wie uit Rusland bezoekt mijn site? Een geëmigreerde Nederlander, een handlanger van Poetin, of de Nederlandse ambassadeur in Rusland die een tekstschrijver zoekt? Je wéét het niet.

Soms speel ik vals. Dan hebben mijn webbouwer en ik zelf vaak op de site gezeten, omdat we hem aan het vernieuwen zijn. Die bezoekjes telt ie gewoon mee, zonder onderscheid des persoons.

Als je schrijft voor de krant, bereik je duizenden of zelfs tienduizenden lezers. Ook heb ik onlangs een boek geschreven, waarvan er 3000 zijn verkocht (niet gedrukt, nee, verkócht). Ik kan u verzekeren dat het op een website om aanzienlijk kleinere aantallen gaat. Of je moet er in je columns een trefwoord tegenaan gooien als seks of pornofilm. Waarschijnlijk helpt een taalfout de bezoekersaantallen naar nog hogere sferen: sex.

Geeft mijn analytisch rapportje volgende week duizenden bezoekers aan, dan heeft het geholpen. Sex sex seks.

By |2015-12-02T20:07:33+01:003 december 2010|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.