Genadeloos zoomde de cameraman in tot een niets verhullende close-up.


Facelift?

Filmsterren hebben een bloedhekel aan digitale breedbeeld-tv. Elk rimpeltje en elke oneffenheid wordt namelijk ongenadig in beeld gebracht.

Sinds kort begrijp ik die afschuw volledig. Voor mijn boekje Wereldwijd Zwanger werd ik laatst geïnterviewd voor de lokale tv. Daar word je niet geschminkt, maar wel haarscherp gefilmd met de beste apparatuur. Genadeloos zoomde de cameraman in tot een niets verhullende close-up.

Tijdens zo’n interview doe je je best charmant en intelligent over te komen. Te vergeten dat je juist die nacht beroerd geslapen hebt, om zo enthousiast mogelijk te vertellen over je boekje. Maar ondertussen heb je medelijden met al die mensen die je zelf heel je leven hebt ondervraagd. Dat is verdulleme nog niet zo makkelijk, kort en bondig te zeggen wat je bedoelt.

Pas na afloop van het gesprek bedenk je leukere antwoorden en gevatte anekdotes. Kijk je het gesprek terug, ’s avonds op je digitale breedbeeld-tv, besef je bovendien dat je toch eens moet afleren elk antwoord met eh eh te beginnen.

Ondertussen reken je uit wat een facelift zou kosten.

By |2015-12-02T20:07:32+01:004 november 2011|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.