Accutaresse én een vleugje humor


Gat in de lucht

Van personeelsadvertenties word je niet vrolijk. Soms vraag ik me wel eens af waar het naar toe moet in de journalistiek (ontslagen, tariefsverlagingen, autorisatie-ellende) en dan bekijk ik de beschikbare vacatures in de krant.

Sinds een aantal jaren zie je vaak foto’s in die advertenties staan. Van mensen die een gat in de lucht springen omdat ze senior accountant mogen worden bij de gemeente Slaapstad, of super sales manager bij de firma List en Bedrog. Zij liever dan ik. Om voor zo’n prachtige, uitdagende functie in aanmerking te mogen komen, moet je wel stressbestendig zijn (streep mij maar weg), flexibel (nooit lenig geweest) of een echte teamplayer (niks voor een eenling met ochtendhumeur).

Zo valt bij mij alles af. En hebben andere mensen mooi de gelegenheid magazijnmedewerker te worden met goede communicatieve vaardigheden, of salarisadministrateur met accutaresse én een vleugje humor. Mijn klantvriendelijkheid, resultaatgerichte instelling, representatieve voorkomen en “enthousiaste op kwaliteit gerichte beroepshouding’ hou ik lekker voor mezelf. Net als mijn collegialiteit, punctualiteit en opgeruimde karakter dat niet mort als het een uurtje later wordt. Alles voor Copywrite H. Dekkers. Dáár word je pas vrolijk van.

By |2019-01-06T13:29:50+01:002 juli 2010|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.