Na de schoonmaak hou je een halve kast over


Keukenkast

Twee potten pastasaus over de datum, een vage bus schoenspray, een pot vitaminepillen uit het jaar nul, een leeg pak toastjes, een fossiele ui die ooit achter de doos aardappels is beland. Wonderbaarlijk wat je zoal tegenkomt bij de grote schoonmaak van een keukenvoorraadkast. Aan het eind van het liedje hou je steevast een halve kast aan ruimte over. Wat stond er toch op die derde plank? Alleen het brood en de hagelslag, kun je nu bedenken. Vóór de schoonmaak moest je tussen de potjes en de pakjes toch echt zoeken naar die hagelslag.

De aardappels, onderste plank, kunnen nu wel in een kleiner doosje. Dat uit elkaar vallende geraamte van een enorme doos deed goede diensten toen ik nog echte aardappeleters thuis had wonen, maar voor één persoon is een schoenendoos groot genoeg. De knoflook is natuurlijk verdroogd, zoals altijd, de uien zijn uitgelopen en dat halve pak macaroni kan ook wel weg. De keukenmotten zoeken maar een ander plekje om te nestelen.

Zoals altijd neem ik me voor de kast nu opgeruimd te houden. En zoals altijd weet ik dat dat een schone illusie is. Circle of life.

By |2015-12-02T20:07:31+01:0031 augustus 2012|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.