Alle andere zenders weigeren mee te doen


Liegen

“Binnen enkele minuten kunt u genieten van digitale beeldkwaliteit.’ Dat folders kunnen liegen was me bekend, maar je hebt gradaties.

Om mijn nieuwe platte tv fatsoenlijk aan de praat te krijgen, heb ik als ouderwetse kabelklant een chipkaart nodig. Die moet je kopen, met een duur houdertje erbij, zodat je bijna honderd euro lichter bent voordat je “digitaal kunt genieten’.

De echte lijdensweg begint dan pas. Alle zenders opnieuw installeren, met het kaartje erin, met als resultaat nul komma nul. Geen haarscherp beeld, zoals beloofd, maar vage contouren. Ziggo gebeld. “U moet de zenders installeren juist zonder kaartje erin. Ik mail u een handleiding’. Instructies opgevolgd en warempel, Nederland 1 is nu te bewonderen in digitale HD-kwaliteit. Alle andere (honderden!) zenders weigeren mee te doen. Een kennis gebeld, die er waarschijnlijk verstand van heeft, en van hem verneem ik dat het uren, of zelfs dagen kan duren voor dat chipkaartje alle gegevens heeft gedownload. “Een kwestie van geduld’.

Inderdaad, de volgende avond werken eindelijk alle zenders zoals bedoeld. En dat na “enkele’ minuten, 86.423 om precies te zijn!

Liegen kun je in gradaties.

By |2015-12-02T20:07:32+01:009 december 2011|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.