Met zulke namen kan je dag niet meer stuk


Mooie namen

In het centrum van een grote stad zag ik een viskraam staan van ene Wilma Graat. Zo mooi kun je het niet verzinnen. Dacht ik.

Als je zo’n ontdekking op een verjaardagsfeestje aankaart, komen de tongen vanzelf los. Over ondernemer Van der Feesten, die voor zijn beroep feesten en partijen organiseert. Of ene meneer Wachtmeester, die geen wachtmeester maar sergeant werd. “Jammer”, vertelde mijn nichtje dat in het leger zit. “Stel je voor: wachtmeester Wachtmeester. Dat was lachen geweest.”

Vroeger zag je vaak een meneer De Haan op tv. Hij zag eruit als een vogeltje, een vriendelijke havik, én hij was voorzitter van de landelijke vogelvereniging. Met zulke namen kan je dag niet meer stuk.

Een meneer Schilders die een schildersbedrijf heeft, gun je je opdracht als geen ander. Zo lijkt het me ook enig je brood te halen bij bakker De Bakker. Maar in een vliegtuig stappen met piloot Baksteen aan de knoppen, daar is meer lef voor nodig.

Met zo’n saaie achternaam als de mijne maak je weinig mee. Al zijn er mensen, vooral mannen, die het grappig vinden dat juist mevrouw Dekkers een boekje over zwangerschap geschreven heeft”

Mannenhumor is tóch anders.

By |2015-12-02T20:07:32+01:0010 juni 2011|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.