Als ik uw man was, dronk ik het op


Prikbord

Op mijn toilet hoeft niemand zich te vervelen. Gasten kunnen zich laven aan het overvolle prikbord en beplakte tegeltjes. Iedereen haalt eruit wat hem of haar aanspreekt.

Een leuke vind ik zelf een ingelijste Loesje: Wees jezelf, er zijn al zo veel anderen. Het tegeltje met de tekst “mannen zijn net Typex: eerst lijkt het je type, dan is het je ex’ krijgt vooral van dames veel bijval. Maar er hangen ook krantenknipsels (mijn keepende zoon in actie, mijn dochter met een aikido-band), gedichtjes, spreuken. En beledigingen in stijl. Zoals Churchill, die met lady Astor aan een diner zat. “Als u mijn man was, deed ik vergif in uw koffie’, bijt ze hem toe. “Als ik uw man was, dronk ik het op’, kaatst de staatsman terug.

Een voetballer, die zijn vele geld heeft uitgegeven aan drank, gokken en vrouwen, concludeert opgelucht “Godzijdank heb ik het niet verkwist’. Ook spreuken van Ghandi, Napoleon en andere beroemdheden sieren mijn wc-prikbord. En van onbekenden. Er is geen weg naar geluk; geluk ís de weg.

Vooruit, nog één prikbordweetje: is je wijsvinger langer dan je ringvinger, dan zijn je vrouwelijke kanten sterk ontwikkeld. Is het andersom, dan overheerst je mannelijke karakter.

Zie je al deze wijsheden over het hoofd, dan ben je hoe dan ook een staand plassende man. Boven de pot hangt namelijk geen prikbord. Da’s toch vervelend.

By |2015-12-02T20:07:32+01:0018 februari 2011|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.