Dus knijpt iedereen een oogje dicht


Regels

Met corona-regels is het net als met alle regels: men interpreteert ze naar eigen inzicht. En net zoals het uitkomt.

De volle vliegtuigen en luchthavens ervaren veel mensen als demotiverend. Dat zijn ze ook, maar er moet kennelijk geld verdiend worden, en vakantie gevierd, dus knijpt iedereen een oogje dicht.

In het begin gebruikte ik corona nog wel eens als handig smoesje om onder een afspraak uit te komen waar ik geen zin in had.  ‘Sorry, ik ben een beetje verkouden, andere keer dan maar.’ Een vriend van me kon er ook wat van. ‘Ik zag jullie wel klussen in de tuin, maar ik heb toch maar niet aangebeld. Te veel mensen bij elkaar, anders he.’ Hij was bang dat hij mee moest helpen natuurlijk, geef hem eens ongelijk.

Laatst kreeg Djokovic ervan langs. Hij had een tennistoernooi georganiseerd, volgens de Schipholregels zeg maar, en heeft nu zelf het virus opgelopen. Lekker puh, roept de wereld. Benieuwd of we straks ook zo in eigen boezem grijpen als corona weer oplaait door al die vliegende vakantiegangers. Want regels hanteren we nu eenmaal graag zoals het ons uitkomt. Net als onze morele verontwaardiging.

 

By |2020-07-02T09:25:21+02:002 juli 2020|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.