Een sukkel als ik blijft freelancen


Rijk worden

Aan mijn bankrekening zou je het niet zeggen, toch weet ik precies hoe je rijk moet worden.

Tip één luidt: begin een loterij. Elke week zie ik stomverbaasd aan hoe de mensen in mijn tabakswinkeltje in de rij staan voor een lot van het een of ander. De kortstondige hoop op 3 of 8 miljoen blijkt mensen gelukkig te maken. Weet je zelf een leuke loterij op te zetten, dan ben je binnen.

Tip twee: begin een onderzoeksbureau. Wie ziet wat gemeenten en andere overheden aan externe onderzoeken uitgeven, trekt wit weg. Ambtenaren durven zelf niets meer, dus mag een onderzoeker voor veel geld komen uitleggen dat een rotonde in de Eikenlaan beter is dan een kruispunt, en dat er met het afgedankte gemeenthuis iets nuttigs moet gebeuren. Zo’n onderzoek had ik ook wel willen doen, voor dat geld.

Maar een sukkel als ik blijft freelancen in de journalistiek. Om op te schrijven dat onderzoeksbureau x de gemeente y een rotonde aanbeveelt. En dat het tabakswinkeltje om de hoek dit jaar een record aantal loten heeft verkocht.

Tip nummer drie: wordt nooit freelance journalist.

By |2019-01-06T13:29:50+01:008 februari 2013|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.