Dan lig ik te genieten onder een ananasboom


Slapend rijk

Heeft u ook een erfenis van Juriaan Kugger gekregen? Ik lekker wel. Elf procent van 30 miljoen, meldt de e-mail. Het mag ongelofelijk lijken, maar het is echt waar, schrijft “barrister’ Andreaw Fraser. Want meneer Kugger was een “widely travelled man’ die in zijn leven heel wat mensen direct of indirect heeft leren kennen. Ergens moet ik zijn pad gekruist én indruk gemaakt hebben. Logisch, want hij was lid van Helicopter Society en Electronic & Electrical Engineers. Daar zijn we kind aan huis.

Vroeger had je van die kettingbrieven over de post, weet u nog. Een tientje overmaken naar een ander, en je hoefde alleen maar achterover te leunen tot de duizend gulden binnen kwam wandelen.

Was ik maar iets meer slim en iets minder knap. Dan was ik nu allang miljonair geweest. Want dit blondje heeft al die brieven in de prullenbak gegooid, net als de spam van advocaat Fraser. Ook had ik kunnen liggen zonnen op het dek van een prachtig cruiseschip, in plaats van hier stukjes zitten schrijven. Een tijdje geleden namelijk, werd ik gebeld door een vriendelijke computermevrouw. Congratulations, begon het bandje. You won a cruise to the Caribean. Om de prijs te collecteren, moest je een nummertje intoetsen. Wéér een kans die ik heb laten schieten. Hoe blond kun je zijn.

Wel, het is nooit te laat om fouten te herstellen. Ik stop nu met tikken want ik ga even geld overmaken naar een Nigeriaanse meneer die veertig procent investeringsrendement belooft op een ananasplantage in tropisch Panama. Was dit de laatste column, dan weet u hoe het komt. Dan lig ik onder een ananasboom van mijn rijkdom te genieten.

By |2015-12-02T20:07:34+01:0026 maart 2010|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.