Niemand kan zeggen dat spinnen dom zijn


Spinnenjacht

In een gemiddeld rijtjeshuis, zoals het mijne, bivakkeren gemiddeld zo’n 1500 spinnen. Zeggen de kenners. Bij mij zijn het er nu 1499 en een half.

Lekker voor de tv gezeten, werd ik deze week opgeschrikt door een dikke, zwarte spin. Mevrouw wandelt over de planken vloer, voor het tv-kastje langs.

Snel ren ik naar de keuken voor een glas. Spinnen zijn zeer nuttige beestjes namelijk, en wie ben ik om zo’n beest zinloos kapot te trappen. Bovendien, ook niet onbelangrijk, zou dat een walgelijke smurrie geven op mijn houten vloer.

Teruggekomen met een glas, zie ik dat mevrouw zich in een hoekje heeft verschanst. Zo kan ze lekker vluchten in de spleet tussen de plint en het kastje. Niemand kan zeggen dat spinnen dom zijn.

Op zo’n moment kom je er achter dat bijna alles in wat hol is, ook rond is. Geen vierkant bakje, glas of ander mogelijk vangmiddel te bekennen.

Met een leeg plastic bakje van de chilisaus, enigszins vierkant, ondanks ronde hoeken, zet ik de jacht in. Geconcentreerd hurken bij de spin en pats, met één snelle beweging het bakje over de spin geplaatst. Helaas. De prooi was sneller dan de jager. Een paar poten zitten nog aan de vloer geplakt, mevrouw is verdwenen in de kier tussen de plint en kast. We zullen een rolstoel voor haar bestellen.

By |2015-12-02T20:08:00+01:0019 juli 2013|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.