Nooit naar slaan, naar die beesten


Vijand

Zou de hoornaar hier natuurlijke vijanden hebben? Want die ongenode gast rukt op in ons landje. Hij schijnt zelfs bijennesten leeg te roven, de rotzak.

Een kennis van me is ooit gestoken door een hoornaar. ‘Nooit naar slaan, naar die beesten’, had iemand hem nog gewaarschuwd. Mijn kennis deed het toch, per ongeluk, en de reuzenwesp kwam inderdaad terug gevlogen om zijn belager doelgericht aan te vallen. Zo’n steek doet enorm veel pijn, getuige het gekerm en gejodel dat mijn kennis uitstootte.

In mijn tuin vliegt nu ook een hoornaar rond. Een echte joekel. Tot mijn schrik kruipt hij in een spleetje in de muur, onder mijn dakgoot. Zou ik snel dat spleetje dichtproppen met kranten? Of zou hij zich dan een weg door de krantenprop vreten en weten dat ik het gedaan heb?

Laat maar. Deze natuurlijke vijand is te laf.

By |2018-05-17T11:58:51+02:0017 mei 2018|Columns|2 Comments

2 Comments

 1. Irma 17 mei 2018 at 19:23 - Reply

  Hoi Hetty,

  Je moet even opletten met die hoornaar, want het kan de koningin zijn die een nest aan het maken is. Toevallig had mijn dochter dit pas en zag die “joekel” bezig. Als je de koningin kan doden, heb je in ieder geval van de zomer geen last van hoornaars.

  Groetjes,
  Irma

  • Hetty Dekkers 23 mei 2018 at 13:08 - Reply

   Ik weet het, Irma. Gelukkig heb ik hem niet meer gezien daarna. Mijn spouwmuur was kennelijk geen geschikt holletje!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.