Nog maar een flesje wijn, voor de zekerheid


Zegeltjes sparen

Nooit doe ik mee aan zegeltjesacties. Maak die producten maar gewoon goedkoper, denk ik principieel. Elke actie betaal je immers zelf, als consument. Bovendien, een veel aardser motief, zit er zelden iets bij wat ik hebben wil. Wat moet ik met een chocoladetaart in mijn eentje, een doos vol smakeloze kant-en-klaarsausjes, lelijk serviesgoed of een saloon van Toy Story.

Bij mijn supermarkt zag ik begin deze week een soort Brabants triviantspel staan, dat me wel leuk leek voor sinterklaas. Hoe kom ik daaraan?, vroeg ik de caissière. Door zegeltjes te sparen dus. Bij elke 15 euro aan boodschappen één zegeltje. Tien zegeltjes inleveren, anders geen spel.

In mijn karretje laad ik vandaag, voor de zekerheid, nog maar een flesje wijn voor de kerst, een extra pak koffie. Geen idee wat alles kost, maar anders kom ik vast niet aan de 15 euro.

Aan de kassa mag deze prijsanalfabeet 28,85 euro afrekenen. Een pak melk erbij, en ik had twee zegeltjes gehad!

Ik betwijfel plotseling ten zeerste of dat Brabantse triviant wel bij de sinterklaascadeaus komt te liggen. Voor die tijd kon mijn spaarkaart wel eens aan de ganzen gevoerd worden”

By |2015-12-02T20:07:33+01:0019 november 2010|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.