's Nachts klinkt er weer een geruststellend 'oehoe'


Dierenbeul!

Dierenbeul!, reageerden sommigen op mijn column van vorige week. Begrijpelijk. Maar muisjes, én hun natuurlijke vijanden, zijn pas echt zielig als je gif gebruikt. En dat doet Nederland massaal. De afvalzakken plastic, opgeslagen in de tuin, blijken een knaagdierwalhalla.

Een paar jaar terug interviewde ik een grote gemeente in het zuiden des lands. In het prachtige stadspark bij de wallen zaten veel ratten. De gemeente greep naar rattengif. Tot iemand een uilenpaartje zag vliegen. De gebiedsbeheerder van de gemeente stopte met gif en wat gebeurde: de natuurlijke ‘rattenvangers’, zoals roofvogels en wezels, vermenigvuldigden zich en pakten het probleem voortvarend aan. De rattenplaag in het park is inmiddels verleden tijd. En ’s nachts klinkt er weer een geruststellend ‘oehoe’ boven de stadsmuren. Van uilen die niet meer vergiftigd worden door het eten van zieke ratten.

Dus mensen, kom op. Teken de (denkbeeldige) petitie, deel deze column en stop met dat gif! Laat de dieren zelf maar beulen, dat gaat beter dan wanneer wij ons er mee bemoeien.

By |2017-04-06T10:46:52+02:006 april 2017|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.