Soms wordt een mens graag bijgelovig


Horoscoop

Net voor de jaarwisseling heb ik een belangrijke beslissing genomen. Na veel tobben nam ik afscheid van een grote opdrachtgever, waar ik bijna dertig jaar voor gefreelancet heb. Dat is zoiets als een verkering uitmaken. Je weet wel wat je achterlaat, maar niet wat je krijgt.

In dit soort tijden van onzekerheid word een mens graag bijgelovig. Dus als een haas mijn jaarhoroscoop bekeken. En jawel hoor, daar staat het. ‘Voor de ram gaat zakelijk het roer om in 2017.’ Ik krijg ook meer energie, beloven de sterren. ‘En dat kunnen de rammen maar al te goed gebruiken, want dat is de afgelopen tijd wel eens anders geweest.’ Nou bingo, dat laatste klopt in elk geval als een bus.

Zelfs van een kritische blik op de oude horoscoop van 2016 word ik vrolijk. ‘Het kan tijd worden om die oude schoenen nu toch echt weg te gooien voordat je nieuwe hebt. Een conflict met de baas, toe aan een nieuwe uitdaging of gewoon geen zin meer: op een zeker moment is het genoeg geweest. Het werkt heerlijk bevrijdend om de handdoek voor de verandering eens in de ring te gooien. Durf een periode van instabiliteit te accepteren, want dat is allemaal tijdelijk én noodzakelijk.’

Met terugwerkende kracht is ook deze tekst me op het rammenlijf geschreven. Laat maar komen, dat nieuwe jaar!

By |2019-01-06T13:29:49+01:005 januari 2017|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.