Reddingsactie

Zaterdagavond laat hoor ik een vrachtwagen in de straat. Hangend uit het slaapkamerraam, kan ik net zien wat er aan de hand is. Een enorme hoogwerker van de brandweer draait zijn poten uit. Het bakje gaat de lucht in, tot boven de nok van een serie rijtjeshuizen. ‘Wat gaat ie dáár doen’, vraag ik me verbaasd af. Dan zie ik de schuldige lopen. In de felle schijnwerper van het bakkie drentelt een kat heen en weer over de nok van het dak.

Natuurlijk mislukt de actie jammerlijk. Zo’n beest denkt heus niet ‘Ha, daar zijn mijn redders, ik zal eens in dat bakkie springen’. Integendeel, na veel gedoe zijn ze de kat in het donker kwijt. Hij zal wel vanzelf naar beneden zijn gegaan.

De actie doet me denken aan een filmpje van Funniest Home Video’s. Brandweermannen in zo’n zelfde hoogwerker proberen een jong poesje uit een hoge dennenboom te redden. Als ze hem te pakken hebben, daar lukt dat wel, schiet het beest uit de armen van zijn redder, roetsjt naar beneden langs de stam van de boom, om vervolgens in een boom ernaast, even hoog, weer naar boven te roetsjen.

Lekker puh.

By |2020-09-24T16:01:23+02:0024 september 2020|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.