Dus heren, begin maar te schilderen


Weg met die troep

Het tv-programma Man Bijt Hond had laatst een leuk experiment. Dames op straat werd gevraagd mee te doen aan een metamorfose: alle make-up eraf. Mannen mochten daarna beoordelen hoe ze de kandidaat aantrekkelijker vonden, met of zonder verf. De meningen waren verdeeld. Een vrouw, die zonder make-up als mooier werd beoordeeld, reageerde spontaan “weg met die dure troep’.

De cosmetica-industrie verdient niets aan mij. Nooit heb ik begrepen waarom juist vrouwen hun gezicht zouden moeten beschilderen. Laatst werd ik in die mening gesterkt. Een natuurdocumentaire toonde mannelijke paradijsvogels die opschepperig hun bontgekleurde verentooi uitzetten om een wijfje te lokken. Ook mannelijke walrussen oefenen jarenlang op een prachtig gebrul, waarmee ze de vruchtbare dames proberen te versieren. De begeerde tienermeiden zelf doen niets. Ze liggen lekker te luieren op het ijs, tot die loverboy zich uit gaat sloven. Hoe komt het dat mannetjes in de natuur zo veel meer hun best doen dan de vrouwtjes? En dat ze veel mooier zijn uitgerust? Omdat de mannetjes altijd wel willen. De vrouwtjes zijn veel kieskeuriger.

Volgens mij is het in het mensenrijk niet anders. Dus heren, begin maar te schilderen. Een mooie brul erbij, en we zullen er eens over denken. Voor de dames: allemaal aan de make-af.

By |2015-12-02T20:07:33+01:0021 januari 2011|Columns|0 Comments

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.